Yllätyksiä pinnan alla

Syksyn koleutta ilmassa. Silti on päästävä vesille aina kun on mahdollista! Nautin siitä rauhasta, mikä vesillä nyt on. Ei tarvitse kiirehtiä kenenkään alta pois. Joka vuodenajassa on omat juttunsa, mutta syksy on ihanaa aikaa SUPpailla. Tällä kertaa reissu ei ollut kuitenkaan kaikista mukavin.

Syksy on ollut ihanan lämmin, mutta nyt ilma on jo ihan eri viileä. Vaatii taas totuttelua pitkästä aikaa. Hassua, vaikka olen ollut kylmemmilläkin keleillä suppaamassa! Jopa, kun taivaalta on tullut lunta/räntää.

20161020_194836.jpg

Vesi on syksyiseen tapaan laskenut ja yllättikin meidät ikävästi. Laskeuduin polvilleni vähän normaalia aikaisemmin lähetyttäessä saarta, jonne olimme menossa tulille. Onneksi mieheni teki perässäni myös näin, sillä hänen lauta jäi evästä kiinni kiveen/matalikkoon sysimustassa vedessä. Todennäköisesti hän olisi lentänyt veteen, jos olisi seissyt laudalla. Minulla taas kolahti mela kiveen paikassa, jossa olen luullut olevan todella syvää. Olen luullut tuntevani vesistön, jossa liikun todellla hyvin eri vedenkorkeuksien aikaan, mutta näin ei olekkaan. Aika hurjaa, sillä ollaan nähty veneidenkin menneen tuosta kohdasta ja kauhealla vauhdilla vielä. Tuosta jäi vähän sellainen fiilis, että ei kannata ainakaan yksin lähteä vesille nyt. Sääli, sillä minusta on ollut aivan ihana tehdä reissuja myös ihan itsekseen. Poistuessamme saaresta meloimme pitkän matkaa polviltaan, varmuuden vuoksi. Tuli ihan skitso olo ja näin muka vedessä koko ajan jotain pinnan alla. Tämä on kyllä asia, mistä en pidä Kallavedessä!

En halua pelotella, mutta kannattaa olla varovainen nyt. Sysimustasta vedästä pinnan alla olevat kivet erottaa yleensä vasta kohdalla ja silloin voi olla liian myöhäistä. Olin itsekkin tyhmä, kun en halunnut pukea vielä koko märkäpukua. Aina sinne veteen ei mennä omasta syystä, joten on aika pukeutua viisaati vesille. Tahtoisin hankkia kuivapuvun, mutta on ongelmallista löytää sellaista, jossa ei ole lateksia mansetissa. Ne ovat myös aikahintavia verrattuna märkkäreihin, mutta koska harrastus tuskin on loppumassa niin se olisi hyvä sijoitus.

Muuttolintujen ylittäessä, tuli meilläkin sellainen tunne, että alkaa olla liian kylmä lähdetään pois…kirkkaampiin vesiin, jossa kivet ei yllätä mustassa vedessä.

En usko, että reissusta jää mitään pahempaa traumaa, mutta se herätti kyllä laittamaan turvavarusteet vielä parempaan kuntoon.

Tekijä: Titta-Nina

SUP's UP! Yhteydenotot suppaus(at)gmail.com

Yksi ajatus artikkelista “Yllätyksiä pinnan alla”

  1. Päivitysilmoitus: Näkyy, kö?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s